Nuförtiden är det mycket vanligt att vilja ha hjälp med städningen i hemmet. De allra flesta lever ett väldigt stressigt liv där både barn, skola och arbete samt hushållssysslor ska hinnas med på en daglig basis. Däremellan ska man hinna tvätta, dammsuga golvet och rasta hunden, samtidigt som maten ska lagas och matlådor ska förberedas. Att många lever en mycket stressig vardag är det således inget snack om. Genom att anlita en professionell och kompetent städfirma kan du få avlastning i din vardag – med den kanske tråkigaste sysslan. En professionell städfirma kan hjälpa dig med traditionell hemstädning på en frekvens som passar dig, men du kan också få hjälp med storstädningar några gånger om året, flyttstädning eller fönsterputs på våren.

Vilken städfirma ska man välja?

Har du bestämt dig för att anlita en städfirma finns det några saker som du bör ha i åtanke. Du vill naturligtvis ha en städfirma som är seriös och som du känner dig helt trygg med. Här nedan listar vi några frågor du kan ställa städfirman för att kontrollera professionalism och service.

  1. Vilka städtjänster erbjuder ni?

Genom att fråga vilka städtjänster ett städföretag erbjuder kan du få en bättre bild över hela företaget. Du får inte bara information om just den städning du är intresserad av, utan kan även få ett hum om företagets omfattning. Arbetar de även med företagskunder och fastighetskunder eller är det endast privatpersoner?

  1. Hur sätter städfirman sina priser?

Ytterligare en fråga du bör ställa städfirman är hur deras prissättning ser ut. Sätter de pris per timme, per antal städmoment eller utifrån antal kvadratmeter? Om företaget sätter pris per timme är det viktigt att du säkerställer att den beräknade tiden inte överskrids om du inte är villig att betala mer för städningen.

  1. Hur hanterar ni nycklar?

Majoriteten av alla som anlitar hemstädning är inte hemma under tiden för städtillfället. Barnen befinner sig på förskola och skola och vuxna på arbete. Kontrollera därför vilken policy företaget har när det kommer till överlämning och hantering av nycklar. Vad händer om en nyckel tappas bort och hur märks nycklarna upp? Finns det nyckelkvittenser som undertecknas eller avtal?

  1. Vad har ni för försäkringar?

En städfirma utan försäkringar är ett stort “no-no”. Om städfirman inte har en försäkring bör du se till att vända dig till ett annat företag så snabbt som möjligt. Som minst ska det alltid finnas en ansvarsförsäkring som kickar in om det skulle vara så att något råkar gå sönder. Viktigt är också att personalen är försäkrad av företaget.