Huruvida det är en bra idé att renovera badrum, kök, golv och annat vid en försäljning av bostad, är en ständigt återkommande fråga. Det enkla, korta svaret är ja, det är nästan alltid värt att renovera. Men det finns saker att ha i åtanke och fallgropar att undvika. Här går vi igenom några av de saker du bör tänka på när du ska renovera med snickarenigöteborg.se med syfte att öka värdet på din bostad.

Både små och stora åtgärder kan göra skillnad
Visst kan det kännas tråkigt att renovera ett hus som det är tänkt att du ska flytta ifrån. Men det kan i många fall löna sig med till och med sexsiffriga belopp i slutändan. Det behöver inte heller vara några stora totalrenoveringar av allt, utan kan vara enklare åtgärder för att gå från en sliten känsla till modernt och fräscht.

Rådgör gärna med din mäklare eller byggfirma för tips om renoveringar som nästan är investeringar med positivt resultat. Internet är också fullspäckat med tips om du vill sköta projektet själv. Ju mer välplanerad renoveringen är, desto bättre. Det beror helt enkelt på hur mycket tid du vill och orkar lägga. Att ha koll på de senaste inredningstrenderna kan också vara en bonus för att se till att huset känns modernt och “inne”.

Låt inte din personliga stil ta överhanden
Du har säkert en bra stil, men tänk på att inte låta den ta överhanden i den bostad du faktiskt inte ska bo i framöver. Att stirra sig blind på detaljer man tycker är snyggt, behöver inte nödvändigtvis vara dåligt – men det ska absolut inte kosta mer. Det viktiga med renoveringar vid försäljning, är att satsa på renoveringar som är efterfrågade av majoriteten av husköpare. Syftet är att öka värdet på huset med smarta renoveringar och investeringar – inte att huset ska bli precis som du vill. Du ska ju faktiskt flytta!

Försök därför ta ett sunt avstånd från renoveringsprocessen och tänka “breda massan” istället för “mitt” när du värderar insatserna. Du kan naturligtvis sätta din personliga prägel för att du tycker det är kul, men kostnad och enkla lösningar bör alltid gå före. Spara din kreativitet till din nästa bostad i stället.

Utnyttja eventuella möjligheter till skatteavdrag
En del av att maximera dina pengar på försäljningen, är att utnyttja skatteavdrag. På Skatteverkets hemsida kan du läsa om vilka avdrag du får göra i samband med renovering och försäljning av bostad, och kom ihåg att kolla upp vilken väntetid snickarfirma i fjärås har. Mycket handlar om hur gammalt huset är, hur omfattande renoveringsarbetet är, om det är lägenhet, radhus eller villa och andra parametrar. Läs på så att det blir rätt – skillnaden i pris kan bli stor när allt kommer omkring.