Innan du bestämmer dig för att lägga ett golv i ditt hem bör du kolla runt vad det finns för golv med en golvläggare stockholm. Utgå från vad det ska användas till och vad som kommer att passa bäst till det rum där golvet ska läggas. Det finns en mängd olika sorters golv att välja mellan och de består alla av olika material och färg samtidigt som de har skilda användningsområden.

Du kan använda dig av något av alla de trägolv som finns eller varför inte satsa på ett vinylgolv eller ett laminatgolv. Ett annat alternativ är textilgolv som var så populärt på 70-talet och som nu har fått ett uppsving.

I det följande tar vi upp några av de olika golv som finns på marknaden och vad de har för olika egenskaper.

Att välja trägolv
Många uppskattar att lägga ett massivt trägolv i deras tv-rum eller vardagsrum. Detta beror på att dels är det gjort av äkta trä som ger den där mysiga upplevelsen i ett hem, dels att det är ett levande material som blir vackrare ju längre tiden går. När du väljer att köpa ett trägolv, kan du behöva hjälp av en duktig hantverkare när du ska lägga golvet. Ingen bräda är den andra lik och de måste därför anpassas på rätt sätt för att golvet ska bli såväl snyggt som hållbart.

Du kan också välja att lägga ett parkettgolv. Även ett parkettgolv kan du få i olika träslag. Denna typ av golv är känsligt för vatten och ska därför endast läggas i sovrum eller vardagsrum. Däremot är ett parkettgolv väldigt enkelt att lägga och du kan göra det på egen hand utan hjälp av en hantverkare.

Prova vinylgolv eller laminatgolv
Behöver du ett golv till din hall eller till ditt kök, ska du välja ett vinylgolv. Ett vinylgolv är ett plastgolv som är mycket tåligt. Det är ett perfekt golv till en barnfamilj som dessutom har husdjur. Det är slitstarkt, tål vatten och är relativt billigt att köpa samtidigt som du själv kan lägga golvet.

Laminatgolv kan vara ett bra alternativ till ett vinylgolv. Ett golv i laminat består av ett träbaserat material som har täckts av plast. Här går det att välja mellan olika mönster, allt ifrån klinkermönster till stenmönster. Vad avser läggningen är det lika enkelt att lägga ett parkettgolv som det är att lägga ett vinylgolv.

Testa textilgolv
Textilgolv, eller heltäckningsmatta som man tidigare benämnde golvet, har blivit alltmer populärt. Heltäckningsmattan hade sin storhetstid på 70-talet men försvann kort därefter. Sedan en tid tillbaka har den emellertid åter tagit plats på golvmarknaden. Det beror till stor del på att kvaliteten har blivit bättre samtidigt som urvalet är mycket stort. Förutom att mattan finns i olika tjocklekar finns den i alla regnbågens färger och med allehanda mönster. Det är dessutom ett golv som de flesta kan lägga på egen hand med hjälp av endast ett par enkla verktyg.